Wat is mediation?

Mediation is het oplossen van een conflict onder begeleiding van een neutrale gespreksbegeleider (mediator). Een groot voordeel van mediation is dat het conflict vaak sneller wordt opgelost dan wanneer er een procedure over gevoerd wordt. Mediation is meestal ook goedkoper, omdat er maar één mediator betaald hoeft te worden in plaats van twee advocaten. Vaak is een mediation binnen zes tot twaalf weken afgerond.

Het maakt niet uit om wat voor conflict het gaat. Als beide partijen de wil hebben om er in onderling overleg uit te komen, dan heeft mediation grote kans van slagen.

Partijen bereiken zelf overeenstemming. Onze mediator, Ingrid Luimes, geeft de nodige (juridische) informatie, die partijen nodig hebben om keuzes te kunnen maken. Aangezien partijen zelf overeenstemming bereiken, is de kans op een duurzame afspraak en een redelijke verstandhouding na een succesvolle mediation groter dan bij uitspraak van de rechter.

Mediation is geen beschermde titel. Iedereen kan zich mediator noemen. Kies voor een MfN-registermediator, dan bent u ervan verzekerd dat de mediator een gedegen opleiding heeft gevolgd, met goed gevolg een assessment heeft afgelegd en de nodige ervaring heeft met mediations. Een MfN-registermediator werkt volgens de regelgeving van het MfN, waarmee de mediation met zorgvuldige waarborgen is omgeven. Als de MfN-registermediator zich niet houdt aan de regelgeving heeft u als cliënt de mogelijkheid om een klacht in te dienen. Genoeg redenen dus om te kiezen voor een MfN-registermediator.

 

Ik sta je graag bij in

Echtscheiding, ouderschapsplan en alimentatie

Arbeidsconflicten

Persoonlijke- en relatiecoaching

Familiebedrijf coaching

Vertrouwenspersoon

Wil je teruggebeld worden?