Kosten

Kosten Mediation

Het uurtarief bedraagt € 175,– excl. BTW (21%)

  • Echtscheiding

Vaak delen de partijen de kosten voor een (echt)scheiding, dus per persoon € 87,50 per uur, excl. BTW (€ 105,87 incl. BTW). Een volledige echtscheiding kost gemiddeld tussen de  € 1.000,– en € 1.500,– per persoon, exclusief BTW (21%). Als partijen getrouwd zijn komen hier nog de kosten voor de procedure bij: advocaatkosten (€ 230,– excl. BTW p.p. en griffierecht € 160,– p.p.).

Is het (individuele) inkomen lager dan € 44.000,– bruto? Dan is het wellicht mogelijk om een toevoeging bij de Raad voor Rechtsbijstand te verkrijgen. De partij die in aanmerking komt voor een toevoeging betaalt een eenmalig bedrag voor zowel Ingrid Luimes als de in te schakelen advocaat. De hoogte van dit eenmalige bedrag is € 61,– of € 121,– (afhankelijk van de hoogte van het inkomen van de desbetreffende partij). Het griffierecht bedraagt € 43,50 p.p. Meer informatie is te vinden op www.rvr.org. Ingrid Luimes neemt bij aanvang van de mediation altijd met partijen door of beide partijen, dan wel een van hen voor een toevoeging in aanmerking komt. Zo ja, dan vraagt zij de toevoeging bij de Raad voor Rechtsbijstand aan.

  • Arbeidsconflict

Meestal betaalt de werkgever de volledige kosten van de mediation in een arbeidsconflict, maar in een enkel geval betaalt ook de werknemer een deel mee. Uiteraard worden hier op voorhand afspraken over gemaakt.

 

 

 

Ik sta je graag bij in

Echtscheiding, ouderschapsplan en alimentatie

Arbeidsconflicten

Persoonlijke- en relatiecoaching

Familiebedrijf coaching

Vertrouwenspersoon

Wil je teruggebeld worden?