Kosten

Kosten Mediation

Mijn uurtarief bedraagt € 175,– excl. BTW (21%)

  • Echtscheiding

Vaak delen de partijen de kosten voor een echtscheiding, dus per persoon € 87,50 per uur, excl. BTW (€ 105,87 incl. BTW). Een volledige echtscheiding met procedure kost gemiddeld tussen de  € 1.350,– en € 1.600,– per persoon, exclusief BTW (21%) en griffierecht (€ 157,– p.p.). De kosten kunnen oplopen als er bijvoorbeeld meer dan 3 inhoudelijke gesprekken nodig zijn, er sprake is van een eigen bedrijf, een ingewikkelde vermogensverdeling of gesprekken met kinderen. De kosten kunnen ook (veel) minder zijn, afhankelijk van jullie situatie. Ik hou jullie van het prijsverloop op de hoogte door maandelijks te factureren, dan wel maandelijks een overzicht te sturen.

Heb je weinig inkomen en vermogen? Dan is het ook mogelijk om een toevoeging bij de Raad voor Rechtsbijstand aan te vragen. Je betaalt dan een eenmalig bedrag van € 59,– of € 117,–, afhankelijk van de hoogte van jouw inkomen. Het griffierecht is in deze situatie lager, te weten € 43,– p.p. Meer informatie kun je vinden op www.rvr.org.

  • Arbeidsconflict

Meestal betaalt de werkgever de volledige kosten van de mediation in een arbeidsconflict, maar in een enkel geval betaalt ook de werknemer een deel mee. Uiteraard worden hier op voorhand afspraken over gemaakt.

 

 

 

Ik sta je graag bij in

Echtscheiding, ouderschapsplan en alimentatie

Arbeidsconflicten

Persoonlijke- en relatiecoaching

Familiebedrijf coaching

Vertrouwenspersoon

Wil je teruggebeld worden?