Voor welke situatie?

Mediation kan in elke conflictsituatie worden toegepast, denk aan (echt)scheidingsituaties, problemen met omgangsregelingen en alimentatie, arbeidsconflicten, conflicten in familiebedrijven en families, burenconflicten en in zakelijke conflicten tussen vaste zakenrelaties.

Voorwaarde is dat beide partijen willen meewerken, want mediation is een vrijwillige keuze. Al kun je daar ook weleens vraagtekens bij zetten, bijvoorbeeld wanneer de rechter of de bedrijfsarts mediation adviseert.

Mediation is erop gericht om het ontstane conflict op te lossen. Mediation is geen beschermde titel. Iedereen kan zich mediator noemen. Kies daarom voor een MfN-registermediator, dan ben je ervan verzekerd dat de mediator een gedegen opleiding heeft gevolgd. De MfN-registermediator is geslaagd voor het assessment en hij/zij heeft de nodige ervaring met mediations. Een MfN-registermediator werkt volgens de regelgeving van het MfN, waardoor de mediation met zorgvuldige waarborgen is omgeven. Ingrid Luimes is sinds 2008 MfN-registermediator.

Ik sta je graag bij in

Echtscheiding, ouderschapsplan en alimentatie

Arbeidsconflicten

Persoonlijke- en relatiecoaching

Familiebedrijf coaching

Vertrouwenspersoon

Wil je teruggebeld worden?